Figurspel


Vad en tennsoldat är vet de flesta. I figurspel tar varje spelare kommando över en armé av figurer, som man leder genom fältslag i hopp om att ta hem segern. Men figurspelshobbyn är mycket mer än själva spelandet. Figurerna skall målas och miniatyrlandskap för fältslagen skall byggas. En kreativ uppgift som kräver både tålamod och skicklighet.

Figurspelandet går i grunden ut på att man ställer upp sin armé av små figurer och med hjälp av spelets regler och lite taktiskt sinnelag manövrerar man denna med syftet att besegra sin motståndare. Beroende på vilket spel det rör sig om kan det exempelvis vara en historiskt korrekt armé ledd av Napoleon, en fantasyarmé med påhittade varelser och monster eller en framtidsflotta av rymdskepp.

När man köper andra spel får man allt klart för att spela. Figurspel däremot är mycket av en gör-det-själv-hobby. Man får själv välja vilken armé man vill bygga upp och vilka enheter som skall ingå i den. Man får måla figurer och bygga terrängen som slaget ska utspelas i.

Figurspel stimulerar förmågan till strategiskt tänkande. Om man spelar historiska figurspel så får dessutom en historielektion på vägen.

Källa: Sverok.se

 
Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!